2012.12.19.
11:29

Írta: b. marcell

A piaci áras megbízás

Tudom, végül mégis összevisszaság lett az egész blogból. Ez azért lehet így, mert sajnos, kicsit összeszedetlenül csinálom a dolgokat. De hát van ez így. Én előbb lettem íródeák, mint blogger, szóval csak remélem, hogy valahogy eligazodnak az idetévedt látogatók. Na akkor lássuk a piaci áras megbízást.

A picai áras megbízás lényege

Vásárlási szándék esetén, itt az a lényeg, hogy a legjobb eladási árhoz, vagyis a legjobb ajánlathoz társítjuk a megbízási ajánlatunkat.

Eladási szándékunk esetén pedig a lehető legjobb vételi ajánlattal kell ugyan így eljárnunk. Egyszerű mint az egyszeregy. 

Mi van akkor, ha a legjobb ajánlat, mennyiségileg nincs összhangban a terveinkkel? 

Hát akkor az van, hogy nem az a legjobb ajánlat. Akkor tovább kell keresnünk, ugyanis csak mennyiségileg is összhangban levő ajánlatot szabad figyelembe vennünk. Ugye ez érthető? 

Ha több ajánlat is terítékre kerülhet esetünkben, akkor több ügylet is létrejöhet természetesen, de persze ilyenkor ezek az ügyletek egyazon áron kell teljesüljenek. Kivéve ha valaki trükközik és a nagykönyv nem érdekli. Ugye tudjuk, vannak ilyen esetek is... 

Ezekben az esetekben nincsenek azonnali ajánlatok. Itt mindig okoskodni kell és csak a legjobb áron teljesülhet a kötés. Ha valamiért csak részben teljesülne, akkor természetesen az ajánlat le nem köthető részét elfelejthetjük. Ez van. 

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás eladás megbízás piaci ár

A bejegyzés trackback címe:

https://arfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr754911749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása